perjantai 10. heinäkuuta 2015

Ompelupöydälläni juuri nyt


Yleensä heinäkuun puolivälissä ompelumieleni alkaa kääntyä kohti syksyä. Alan kaivata syksyisiä kankaita, villakankaita ja vahvoja värejä. Tänä kesänä tätä tuttua tunnetta ei kuitenkaan ole vielä kuulunut. Johtunee siitä, ettei kesäisiin kuoseihin ole vielä ehtinyt kyllästyä. Säät eivät ole tänä vuonna oikein suosineet kesävaatteiden käyttämistä. Niinpä ompelupöydälläni on edelleen kesäisiä kankaita vaaleine sävyineen.



Kesävaatteissa ehdoton suosikkimateriaalini on 100-prosenttinen puuvilla. Se nyt vain on ehdottomasti mukavin kuumalla säällä ja taipuu mitä erilaisimpiin vaatteisiin. Vaikkakin on myönnettävä, että enimmäkseen taiteilen siitä mekkoja. Rakastan mekkoja, kuten kaikki ystäväni tietävät. Niinpä olinkin innoissani kun huomasin Tanya Whelanin uuden kirjan ”Sew many dresses - sew little time” ilmestyneen. Sain kirjan käsiini viikko sitten ja olen käynyt jokaisen sivun läpi jo moneen kertaan. Kirjan idea lyhyesti selitettynä on tarjota useita yläosia ja alaosia, jotka kaikki sopivat yhteen. Kirjan kaavoilla voi siis tehdä yli 200 erilaista mekkoa! Mikä voisi olla upeampi lisä ompelukirjakokoelmaani?



Näin siis ainakin ajattelin ennen kuin aloitin ensimmäisen projektini tästä kirjasta. Olen yleensä suunnilleen standardikokoa eri kaavanvalmistajien kaavoissa. Toisin oli ensimmäisen tästä kirjasta kokeilemani kaavan kohdalla. Sain piirtää uusiksi melkeinpä koko yläosan. Mutta eipä se hirveästi haitannut. Lopputuloksesta tuli kiva ja kirja toimi mainiona inspiraationlähteenä. Kunhan olen ehtinyt kokeilla kirjasta toistakin kaavaa, kerron siitä enemmän ja annan lopullisen arvioni puolesta tai vastaan.

Tältä siis näyttää ompelupöytäni tällä hetkellä. Kyllä olen taas tällä viikolla monta kertaa ajatellut, että ompelu on ehdottomasti paras harrastus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti